Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуські творчі колективи зібрали на фестивалі у Сербії майже 10 тисяч динарів для допомоги ЗСУ

Калуські творчі колективи зібрали на фестивалі у Сербії майже 10 тисяч динарів для допомоги ЗСУ

Калушани взяли участь у міжнародному фестивалі української культури “Калина”.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Калуську міську раду.

Такий фестиваль проводять у Сербії вже вдвадцяте. Цього року він відбувся 8 червня у місті Кула. Серед запрошених колективів були й творчі колективи з Калуша: середня та старша групи Народного художнього колективу “Ансамбль народного танцю “Веселі гуцулята” та Зразковий театр пісні “Гармонія”.

“Калушани продемонстрували високу майстерність під час своїх виступів. Це відзначив і голова ради фестивалю Олександр Мосорка. За виступи, кожен учасник представив по два номери, калуські юні таланти отримали перші місця. А також були нагороджені дипломами, грамотами, подарунками та сувенірами”, — діляться в міській раді.

Також зазначають, що калушани були єдиними представниками з України. Решту учасників приїхали з Румунії, Хорватії, Боснії, а також культурно-мистецькі товариства українців, які проживають у Сербії.

“Наші колективи зібрали повний зал та отримали схвальні відгуки та емоційну підтримку від глядачів. А монахині Греко-католицької церкви Василіянок з міста Керестор пожертвували для ЗСУ 9 500 динарів”, — розповідає директорка ЦХТДЮМ Віталіна Липовська.

Після виступів організатори фестивалю запросили обидва колективи дати сольний концерт у місті Врбас, а також вручили запрошення на наступні заходи.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору