Інформатор Калуш

ВЛАДА

На Прикарпатті планують створити графіки вимкнень вуличного освітлення у громадах

На Прикарпатті планують створити графіки вимкнень вуличного освітлення у громадах

В Івано-Франківській облдержадміністрації обговорювали створення переліку об’єктів, які не підлягатимуть вимкненню та графіків вимкнень вуличного освітлення.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Бліц info.

Серед питань, які постали на нараді під керівництвом голови ОДА було впровадження вимкнень вуличного освітлення у громадах області. Керівник Косівської громади Юрій Плосконос запропонував створити спільне рішення у цьому питанні, щоб не було ситуацій коли в одній громаді вимикають, а в іншій — ні.

Голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук підтримала пропозицію та зазначила, що голови громад повинні прийняти спільний системний підхід, який не має шкодити місцевим мешканцям:

“Необхідно домовитись про години, коли всі вимикатимуть вуличне освітлення. Ситуація складна, але обмеження мають бути однакові у всіх громадах, щоб не було суспільного обурення”.

В результаті керівники громад мають напрацювати пропозиції, як краще вимикати вуличне освітлення у містах та селах.

Також на нараді обговорювали питання створення переліку найважливіших обʼєктів для області й громад, яким не можна вимикати електроенергію. Директор з управління активами ПАТ “Прикарпаттяобленерго” Олег Сеник зазначив, що наразі є перелік об’єктів, які підлягають першочерговому забезпеченню, проте їх також можна вимикати:

“Якщо буде лінія де є споживач невеликої потужності, наприклад лікарня, а з цієї ж лінії живиться ще 2-3 села, то будемо вимикати таку лінію. Тож необхідно таким закладам мати генератори. Також є великі споживачі: ферми, цехи де потрібне постійне електроживлення. Якщо вони зможуть побудувати нові лінії живлення, то ми їх зможемо не вимикати. Варто зауважити, що зараз декілька підприємств закуповують собі імпортну електроенергію напряму, тому ми їх не вимикаємо. Наразі ще є”.

В результаті головам РДА доручили напрацювати перелік об’єктів, які не можна вимикати від живлення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору