Інформатор Калуш

ТРЕШ

У Калуші невідомі “нагодували” собак: одна померла, іншу — рятують

У Калуші невідомі "нагодували" собак: одна померла, іншу — рятують

Прикрий і болісний водночас випадок стався днями в районі вулиці Стуса: люди помітили зникнення дворової улюблениці Рижулі. Знайти її допоміг чотирилапий друг. Але, на жаль, тварина була вже мертвою.

Подробиці розповідає Інформатор.

У районі вулиці Стуса живе чимало безпритульних собак. Але неподалік “Берізки” зазвичай можна було побачити трьох: Рижулю і Чорного, які завжди ходили в парі, та сіренького Барсіка без однієї лапки.

Місцеві мешканці розповідають, що хоч тварини і вуличні, але дружелюбні та спокійні. Їх люблять, а діти з ними можуть гратися. Живуть тут вже багато років.

Кілька днів тому Рижуля зникла.

“Ми одразу помітили, бо Чорний був сам. Він лежав біля одного з під’їздів зверху на сходах, а ми два дні шукали його подругу”, — розповідає мешканець вулиці.

Знайти її вдалося лише вчора вранці.

“Моя дівчина підійшла до собаки зі словами “Ну покажи де вона, будь ласка”. І Чорний мовчки поліз під ті сходи, на яких сидів. Він забився десь вглиб так, що нам довелося брати ліхтар. А присвітивши — побачили, що він сів напроти Рижулі і дивився на нас. Вочевидь, він не розумів, чому вона лежить там”, — розповідає співрозмовник.

Раптова смерть Рижулі здивувала мешканців вулиці, адже вона не хворіла і по віку не була ще старою. Почали шукати причини і натрапили на сліди, які сигналізують про ймовірне отруєння. Люди згадали і про дивного чоловіка, який незадовго до цього погрожував потруїти собак, і про кістки із дивним запахом, які були розкидані в місці, де зазвичай перебували собаки. Не було і Барсіка.

“Знайшли ми його швидше, ніж Рижулю. Але він був у дуже поганому стані. Дали ліки й кололи. Зараз йому трохи краще. Загалом, думаємо, що отруїти хотіли усіх трьох собак. 

Дівчинка завжди мала найкращий апетит, кажуть мешканці вулиці і припускають, що вона могла з’їсти найбільше їжі з отрутою.

Наразі люди розвішали оголошення із попередженням. Хочуть в такий спосіб уберегти домашніх собак від можливого отруєння. Також сподіваються, що інші звертатимуть увагу на підозрілий корм та по можливості заберуть його до того, як ним “поласують” безхатьки. У поліцію наразі не зверталися.

Таня Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору