Калуш До сайту

Бронювання — головна проблема українського бізнесу у 2024 році

У 2024 р. український бізнес стикнувся із низкою проблем. Основною із них стало бронювання працівників. Окрім цього, названо й інші поширені проблеми, що впливають на діяльність бізнесу в Україні 

Ділиться Інформатор, покликаючись на Американську торговельну палату в Україні.

Відповідно до результатів спільного опитування Американської торговельної палати в Україні та компанії Citi Україна “Оцінка стану бізнесу в воєнній Україні”, понад 81% компаній зазначили, що мобілізація впливає на результати їхньої діяльності.

Дане опитування було проведено під час Міжнародної конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2024) в Берліні, 11-12 червня. Метою опитування є оцінка стану бізнесу в воєнній Україні: як працюють компанії, основні виклики, інструменти та підтримку, необхідні для досягнення успіху, наявність доступу до страхування воєнних ризиків та фінансування, а також ефективність судової системи України.

Отже, ключовими викликами для ведення бізнесу в Україні у 2024 р. стали: 

Виділено ТОП-3 кроки, які необхідно здійснити уряду для підтримки бізнесу у 2024 р.:

Палата зазначила, що 98% компаній-членів продовжують вести бізнес в Україні: 85% компаній повністю функціонують, 15% функціонують частково. 30% компаній-членів мають пошкоджені активи, 70% з них вже їх відновили. 49% респондентів заявили, що кількість працівників та доходи їх компаній під час війни знизилися порівняно з довоєнним рівнем. У 19% компаній збільшилася кількість працівників, а у 28% компаній збільшилися доходи.

Прогноз компаній щодо їх доходів на 2024 рік порівняно з 2023 роком: збільшення – 43%, без змін – 35%, зменшення – 22%.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08