Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Ти як?”: у застосунку повітряної тривоги з’явилися техніки психологічної самодопомоги

До застосунку “Повітряна тривога” було додано техніки психологічної самодопомоги від Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” Розповідаємо деталі.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Івано-Франківську ОДА

Від сьогодні, разом з push-повідомленням про відбій повітряної тривоги користувачам приходитиме питання “Ти як?”.

Натиснувши на повідомлення, користувач потрапляє в підрозділ «Аптечка психологічної самодопомоги» з порадами для дорослих, дітей та ветеранів. У цьому підменю зібрані техніки допомоги собі та дітям, ігри та вправи для стабілізації емоційного стану, а також контакти спеціалістів.

“Коли лунають сирени чи вибухи, рівень стресу зашкалює. Тому такі матеріали, як допомогти собі, дитині чи людині поруч у бомбосховищі, мають бути завжди під рукою”, – розповідає Оксана Збітнєва, керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України

Техніки самодопомоги в застосунок «Повітряна тривога» інтегровані за експертної підтримки Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України і включає в себе набір спеціальних вправ та порад, які допоможуть стабілізувати емоційний стан під час повітряної тривоги, вибухів чи інших стресових ситуацій.

Додамо, що Всеукраїнська програма ментального здоров’я “Ти як?” була ініційована першою леді – Оленою Зеленською.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору