Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Дві перемоги та призові місця: Учні Калуської дитячої музичної школи серед номінантів міжнародного конкурсу у Харкові

Учні Калуської дитячої музичної школи взяли участь у ХІ Міжнародному конкурсі виконавців на народних інструментах. Конкурс зібрав представників із 14 країн світу та проходив протягом 4-9 червня 2024 р. у Харкові. Калушани повернулися із низкою перемог та здобутків.  

Ділиться Інформатор.

У Харкові протягом 4-9 червня 2024 відбувся ХІ Міжнародному конкурсі виконавців на народних інструментах. Наше місто на міжнародному конкурсі представляли учні Калуської дитячої музичної школи. За підсумками конкурсу, до Калуша повертаються переможці та призери.

Зокрема, Переможцем у номінації “Бандура інструментальна” І категорія (діти віком до 9 років) стала вокалістка-бандуристка Калуської дитячої музичної школи —  Круль Анна. У ІІІ категорії цієї ж номінації двоє калуських учениць зайняли призові місця:

  • 2 місце Федорів Маргарита (Викладач: Гринчишин М.С.; концертмейстер – Довжанська В. Л.);
  • 2 місце Прокоп’юк Марта (Викладач: Гринчишин М.С.; концертмейстер – Довжанська В. Л.);

Номінація “Бандура вокальна” у І віковій категорії до 9 років теж принесла Калушу призове місце. Картуш Ольга (викладач: Гринчишин М. С.) зайняла 3 місце. Окрім бандуристів, на міжнародному конкурсі у Харкові відзначили й гітаристів. Дипломом нагороджено Дмитра Романенка (вчитель Балита О. Б.).

Завідувач відділу народних струнних інструментів Калуської дитячої музичної школи Леся Василівна Петрів відзначила престижність міжнародного конкурсу у Харкові:

“Там (у Харкові – ред), усі корифеї бандури. Там дуже тяжко завоювати місця. Тому ми радіємо, що наші учні зайняли призові місця, бо там дуже важко зайняти місця. Особливо перші та другі місця. Уся інформація відкрита і кожен може переглянути виступи”, – ділиться Леся Петрів

У коментарі Інформатору, директорка Калуської дитячої музичної школи Зоряна Тарасівна Середа відзначила наступне:

“Пишаємося нашими учнями.  У Харківській традиції був відомий бандурист — Гнат Хоткевич. В них сильна бандурна школа”, — резюмує Зоряна Середа

Викладачі Калуської дитячої музичної школи долучилися до здобутків своїх учнів. Зокрема, викладачка Романів Ірина зайняла 1 місце у номінації “Відеокліп”. Переглянути відеокліп викладачки із Калуша можна перейшовши за посиланням.

Додамо, що журі складалося із представників Європи та світу, зокрема – Польщі, Італії, Іспанії, Естонії, Канади та інших держав.

Скріншот із відео YouTube каналу ArtDominanta

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору