Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Михайла Ковальчука

Згадуємо Михайла Ковальчука

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Михайла Ковальчука — солдата 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Михайло Ковальчук народився 11 червня 1980 року в селі Рівня Рожнятівської територіальної громади. Мав брата-близнюка та сестру. Виховувала дітей мама, адже їх батько помер, коли Михайлові було 6 років. Навчався у місцевій сільській школі, після закінчення якої одразу пішов працювати. Він став опорою та підтримкою для сім’ї.

Під час строкової служби, яку разом із братом проходив у Вінниці, отримував подяки від командира. А після звільнення зі служби повернувся до цивільного життя, одружився та став батьком двох синів.

Згодом одружився вдруге й у цьому шлюбі в нього народилася донечка.

Михайло Ковальчук їздив на сезонні роботи, а потім — на заробітки за межі України, мав золоті руки та чуйне серце.

У 2018 році він підписав контракт і став на захист державних кордонів у складі 137 батальйону 35-ої окремої бригади морської піхоти імені Михайла Остроградського. Проходив спільні навчання із солдатами НАТО. Мав багато нагород за сумлінну службу.

24 лютого 2022 року він без вагань став на захист України. Служив стрільцем-снайпером. Брав участь у боях за Київщину, Житомирщину, Харківщину та Донеччину. Зокрема, бився за Ізюм та Бахмут.

Воїн загинув 7 січня 2023 року поблизу села Білогорівка Бахмутського району Донецької області внаслідок мінометного обстрілу, отримавши поранення несумісні з життям. Йому було 42 роки.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору