Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуська міська рада отримала припис через забруднення річки у Боднарові

Калуська міська рада отримала припис через забруднення річки у Боднареві

Державною екологічною інспекцією Карпатського округу завершено планову перевірку щодо додержання Калуською міською радою вимог законодавства в частині здійснення делегованих органам виконавчої влади повноважень у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення й охорони природних ресурсів.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Державну екологічну інспекцію Карпатського округу.

В результаті перевірки було виявлено деякі порушення.  Під час обстеження прибережної смуги р. Луква на території села Боднарів, було виявлено випуск каналізаційних стічних вод від очисних споруд у р. Луква. Відібрано проби стічних вод. За результатами лабораторних досліджень стічних вод встановлено, що у річку потрапляють стічні води зі значним вмістом забруднюючих речовин: амоній – 55,17 мг/дм3, ХСК – 226 мг/дм3 , нітрити – 0,13 мг/дм3 , фосфати – 15,62 мг/дм3, завислі речовини – 33 мг/дм3, сухий залишок – 581 мг/дм3.

“Вищезазначені факти, свідчать про порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме ч.1 ст. 70 Водного кодексу України. Адже забруднення р. Луква загрожує навколишньому природньому середовищу та створює небезпеку життю і здоров’ю людей”, — зазначили в екоінспекції.

На місце події працівниками Інспекції викликано слідчо-оперативну групу поліції для фіксації даного порушення та проведення оперативно-розшукових дій.

Повідомлення про злочин в порядку ст. 214 КПК України скеровано до ГУНП в Івано-Франківській області та Івано-Франківської обласної прокуратури.

“Державними інспекторами видано припис на усунення порушень у встановлені терміни. У разі невиконання припису чи порушення термінів виконання, винні особи будуть притягнуті до відповідальності згідно з чинним законодавством”, — розповіли в екоінспекції.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору