Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Міносвіти створило онлайн-калькулятор для обчислення балу НМТ

Міносвіти створило онлайн-калькулятор для обчислення балу НМТ

Не потрібно розкладати карти Таро чи ходити до ворожок, щоб дізнатися чи є у вас шанс навчатися в обраному виші. Для цього тепер можна скористатися соціальним онлайн-калькулятором на офіційному сайті вступної кампанії. Про це повідомили 12 червня у Міністерстві освіти України.

Ділиться Інформатор Калуш, посилаючись на колег з Коломиї.

З допомогою цього калькулятора можна обчислити бал для вступу за результатами національного мультипредметного тестування. Калькулятор можна знайти за посиланням.

Як це працює?

  • Заповніть поля з балами вступних випробувань (НМТ/ЗНО) та відповідними коефіцієнтами для обраної спеціальності. Переглянути коефіцієнти можна у додатку 7 за цим посиланням. Для НМТ/ЗНО всіх років діють коефіцієнти 2024 року.
  • Якщо вступ передбачає творчий конкурс, то додатково заповнюєте поле «Вступне випробування 5» з відповідним коефіцієнтом із додатку 7.
  • Якщо вступаєте за напрямами аграрних наук, економіки та управління на основі молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра, фахового молодшого бакалавра і складали або реєструвалися для вступу на магістратуру, заповнюйте поле «Вступне випробування 6» із ваговим коефіцієнтом 1.
  • Зазначте суму додаткових балів (якщо маєте такі):
  1. від 0–10 — за успішне закінчення в рік вступу підготовчих курсів ЗВО для вступу до нього на спеціальності, яким надається особлива підтримка (додаток 6);
  2. 10 — заповнюють призери та переможці чемпіонатів Європи та світу з олімпійських видів спорту (зокрема серед школярів), Всесвітньої гімназіади, чемпіонатів України (з олімпійських видів спорту) під час вступу на спеціальності Середня освіта (Фізична культура) та Фізична культура і спорт.

Після заповнення всіх полів потрібно натиснути «Розрахувати», тоді калькулятор видасть підсумковий конкурсний бал. Калькулятор достатньо гнучкий і враховує різні ситуації та бонуси для вступників.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору