Інформатор Калуш

ВЛАДА

Нема 25, нема ВЛК — Кабмін прийняв відповідну постанову

Нема 25, нема ВЛК — Кабмін прийняв відповідну постанову

Відтепер чоловіки, яким не виповнилось 25 років, не будуть направлятися на військово-лікарську комісію для медичного огляду.

В Україні військовозобов’язані, яким не виповнилося 25 років, не будуть направлятися на військово-лікарську комісію (ВЛК) для медичного огляду.

Ділиться Інформатор Калуш, посилаючись на Інформатор Україна.

Постанову, яка врегульовує це, вчора, 12 червня, було прийнято Кабміном. Тож тепер згідно з документом, під час воєнного стану військовозобов’язані будуть направлятися на ВЛК лише у разі їх прийняття на військову службу у добровільному порядку.

Текст постанови “Про внесення я змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 р. № 1487 і від 16 травня 2024 р. № 560” опублікований на сайті українського уряду.

“Під час воєнного стану направлення призовників на військово-лікарську комісію для проходження медичного огляду здійснюється лише у разі їх прийняття на військову службу у добровільному порядку”, – йдеться у постанові.

Також, процедура надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації у зв’язку з бронюванням не передбачатиме направлення на ВЛК для медичного огляду.

 

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору