Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Руслана Куціля

Згадуємо Руслана Куціля

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Руслана Куціля — солдата, механіка-водія механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти військової частини А4574.

Руслан Куціль народився 19 березня 1973 року в Долині в багатодітній родині: мав трьох братів. Навчався у Долинській школі-гімназії, відвідував усі можливі секції та брав участь у шкільних олімпіадах. Після закінчення школи поступив у Брошнівське вище професійне училище на електрогазозварника. Дуже добре вчився і став майстром у своїй справі.

У 1992 році був призваний на строкову службу, служив шофером в Керчі та Джанкої. Повернувся додому в 1994 році, а згодом переїхав у Калуші та одружився, став батьком двох синів.

Після подій на Майдані в 2014 році Руслан Куціль добровільно пішов захищати Україну. З 2015 по 2017 роки брав безпосередню участь в Антитерористичній операції. Став на захист і під час повномасштабного вторгнення. На службі — з 12 квітня 2022 року.

Він брав участь в боях у Донецькій області. Біля міста Покровськ отримав травму, несумісну життям. За день до того він відправив смс-повідомленням молодшому синові з проханням берегти себе і маму. Це було 19 вересня. А наступного дня зателефонували з військкомату, що чоловік загинув.

Похований захисник на Алеї Слави в Калуші.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору