Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Водіння у нетверезому стані: водій та водійка пропонували хабар поліцейським на Калущині

Два факти пропозиції хабаря були зафіксовані на Калущині — у м. Долина та с. Рівня, Рожнятівської громади. Поліція розпочала кримінальне провадження за обома фактами.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Поліцію Івано-Франківської області

У Долині, екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль ВАЗ 2101 за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування із 63-річним водієм, поліцейські запідозрили, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Тож запропонували пройти перевірку на “Драгері”, але той відмовився. Натомість запропонував хабар у розмірі 4 тис. гривень.

“Під час спілкування з 63-річним водієм, правоохоронці запідозрили, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Проходити перевірку на прилад “Драгер” чоловік відмовився, натомість запропонував правоохоронцям неправомірну вигоду.”, – повідомили у поліції

Фото: Поліція Івано-Франківської області

Попри попередження поліції щодо кримінальної відповідальності за пропозицію хабара, чоловік все ж поклав 4000 гривень в теку працівника поліції з проханням не складати на нього адміністративні протоколи. З метою документування правопорушення інспектори викликали на місце події слідчо-оперативну групу та співробітників Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

На цьому правопорушення того дня не завершилися. Схоже правопорушення із пропозицією хабаря трапилось в с. Рівня, Рожнятівської територіальної громади. Жінка з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення ПДР та керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, залишила на передньому сидіння службового автомобіля 100 доларів США.

“За обома фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України” – повідомили у поліції.

У поліції Прикарпаття нагадали про покарання за надання неправомірної вигоди службовій особі у вигляді позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору