Інформатор Калуш

ДОЛИНА

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Ігоря Савчина

Згадуємо Ігоря Савчина

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Ігоря Савчина — навідника гранатометного відділення взводу вогневої підтримки десантно-штурмової роти 37-ої окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ.

Ігор Савчин народився 14 червня 1983 року у місті Долині. Навчався у місцевій школі №4, відвідував спортивні та інші гуртки. Після школи поступив до училища №19 у Дрогобичі, де вчився на столяра-паркетника. 

Був одруженим та мав трьох дітей: двох синів та доньку. Дуже любив риболовлю, поїздки на велосипеді та подорожі в Карпати. Був сім’янином і хорошим другом. Працював на підприємстві “Уніплит”.

18 грудня 2022 року чоловік добровільно мобілізувався та був направлений у морську піхоту. У званні матроса він служив на позиції навідника гранатометного відділення взводу вогневої підтримки десантно-штурмової роти. У березні 2023 року він пройшов військові навчання у Польщі, а з квітня ніс службу на півдні України. В травні був переведений на східний напрямок та брав участь у складних військових операціях.

Під час одного з завдань, коли пробити потрібно було позицію противника, яку той тримав близько року, Ігор Савчин загинув. Побратими кажуть, що він мужньо тримався до кінця… Це сталося 5 червня 2023 року поблизу населеного пункту Велика Новосілка на Донеччині. В цей день у битві була вперше прорвана перша лінія оборони окупантів… Перед смертю Ігор Савчин відправив дружині повідомлення зі словом “Виїжджаємо”…

Похований у Долині.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору