Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Фолк, метал і тюльпани | ІНФОПЛЕЙЛИСТ №2

Фольк, метал і тюльпани | ІНФОПЛЕЙЛИСТ №2

Зазвичай у п’ятницю в українському YouTube’і виходять нові музичні релізи. Ми стежимо за цим, слухаємо і складаємо свою суб’єктивну думу. Найкраще звісно потрапляє у нашу добірку. Як сьогодні 😉

Слухаємо разом з Інформатором.

Рогата Жаба – Лісовик

Не дивіться на дивну назву гурту, просто знайте, що в ній закладена дрібка магії. І ця магія дивним чином перетікає в тексти та мелодику гурту. Конкретно ця робота харківського гурту на додачу до вищезгаданого заворожує неймовірним анімаційним кліпом з глибокою філософією. Тут і єднання з природою, і відчуття духу природи, і циклічність часу, простору і життя… Атмосфера неймовірна.

 

Шкереберть – Кривенька качечка

Несподівана суміш українського фолькльору й металу. Київський гурт здавна славиться переспівом українських казок в стилі горор-металу, й не стала виключенням історія про юну дівчину, яка перетворювалась на птаху. “Кривенька качечка” в екстремальній обробці додає трагічності казці. Але, щойно ми чуємо приспів з потужним жіночим вокалом — у венах починає бурлити кров від справедливості.

Олександр Положинський – На висоті

Хоч доля таких українських гуртів як “Тартак” і “БУВ’Є” давно вирішена, а наш улюблений фронтмен подався на службу в ЗСУ, любов до музики з нього вже не виймеш. Олександр Положинський в дусі пісень “Ніхто крім нас” та “Лицарський хрест” на цьому тижні випустив ще один потужний трек — “На висоті”. В ньому він декларує свій вибір стати на захист рідної країни попри всю фатальність цього вибору:

“Раз уже так сталося, що треба Постріляти – то стрільну! Вибір невеликий – або пан, або пропав! Я б хотів на море, а потрапив на війну, І тепер роблю одну З найбільш шляхетних справ. І моя смерть прийде за мною, А я стоятиму на недосяжній висоті, І гордий стяг над головою, І цінності в житті уже не ті!”, — співає Положинський.

KOLA & Міша Крупін – Тюльпани

Закриє добірку шалено чуттєва, романтично-трагічна історія чоловіка та жінки. Ця робота популярної української виконавиці Коли вчергове ставить нову планку її творчості. Це не тільки пісня про зруйноване кохання. Це цілісна історія зародження стосунків, їх складної будови й інколи неможливості щось змінити, а отже — прийняти неминуче. Допоміг їй у цьому і голосом і скрипкою харків’янин Міша Крупін.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору