Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ностальгія в око потрапила: які ігри ми грали в дитинстві?

Ностальгія в око потрапила: які ігри ми грали в дитинстві?

У декого дитячі та юнацькі роки минули без телефонів, соцмереж та інших гаджетів і не тому, що не було можливості собі це дозволити. Колись були такі часи — ми гралися на вулиці, всі діти у дворі разом. І це було весело.

Ностальгує Інформатор, покликаючись на колег з Коломиї.

Наші колеги зібрали кілька ігор, які й сьогодні можуть розвеселити дітвору, як нас колись. Отож:

«Ви поїдете на бал?»

Правила прості: ведучий вимовляє вірш: “” Так “і” “ні” не говорите, чорний, білий – не беріть. Ви поїдете на бал?». Після цього запитує гравців так, щоб спровокувати їх  вимовити заборонені слова або обрати речі заборонених кольорів. Вимоги та обмеження можуть змінюватися залежно від побажань гравців. Наступним провідним стає той з гравців, хто першим проштрафиться.

Така гра збагачує словниковий запас, вчить дитину висловлювати свої думки, підбираючи синоніми, замінюючи одне слово іншим.

“Козаки-розбійники”

Тут все просто: потрібно поділитися на дві рівноцінні команди. “Розбійники” вигадують таємне слово (шифр) і біжать в різні боки, залишаючи для “козаків” орієнтири, де можна шукати. Що було складніше (читайте цікавіше), головний Розбійник може роздати кожному учаснику банди по 1 букві зі слова-шифру. “Козаки” кожного знайденого противника приводять в “штаб” і вимагають видати слово чи його букву.

“Козаки” виграють, якщо вгадують шифр або коли вони переловлять всіх “розбійників”.

“Зіпсований телефон”

Діти стають рядочком або колом. Ведучий пошепки каже слово першому гравцю, той шепоче що почув наступному і так до крайнього учасника. Останній у ряду називає вголос почуте слово.

Гра весела і всі ми її дуже любили, бо часто результат зовсім відрізняється від названого слова.

“Вибивний” (або “Мисливець і гуси”)

Правила: Всі гравці, крім двох, стають в центрі просторого майданчика. Двоє “вибиваючих” (мисливців) з м’ячем стають по краях майданчика. Вони повинні, перекидаючи один одному м’яч, вибити з майданчика всіх гравців (гусей). Той, до кого торкається м’яч, виходить з гри. Найважче вибити останнього, найспритнішого гравця.  Коли і його наздоганяє м’яч, гра починається спочатку.

Більше ігор в оригінальному матеріалі Інформатора.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору