Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

російський криптослід в українському інфопросторі: чому криптобіржа Blum це не ок?

російський криптослід в українському інфопросторі: чому криптобіржа Blum це не ок?

Не минуло й місяця після скандалу стосовно російського коріння “крипто-гри” з хом’яком, як в українському інфопросторі з’явилася чергова новина з російським слідом. Тепер у мережі рекламують нову “тапалку” Blum, власниками якої є росіяни.

Ділиться Інформатор, покликаючись на AIN.UA.

Blum — російський продукт, власники якого працювали в mail.ru, виступають на конференціях у рф і сплачують там податки. Таку інформацію з’ясувала OSINT-аґенція Molfar.

Отож, Blum — це криптобіржа з підтримкою 30+ блокчейн-платформ, яка створила TG-гру «тапалку» BlumCryptoBot. Користувачам пропонують натискати кнопку і забирати винагороду.
У Google Play гра опублікована від Caruzo Apps. Це також видавець Hamster Combo (гри, яка має російський домен)

Рекламу Blum запустив, зокрема, телеграм-канал «Труха». Там також було опубліковане відео, на якому спікер — співзасновник і виконавчий директор застосунку росіянин Володимир Смєркіс.

“Що цікаво, в URL-адресі застосунку Hamster наявне «com.gibddmreo«. Це також трапляється в URL-адресі застосунку російського «ГИБДД МРЭО» в Google Play. В url Blum значиться «com.mellstroy.table». Це може бути «великодка» на білорусько-російського треш-блогера Mellstroy, який під час стриму вдарив дівчину головою об стіл, стримить онлайн-казино та проводить онлайн-трансляції з російськими реперами”, — діляться в OSINT-аґенції.

Хто засновники нової криптобіржі?

росіяни:

Глєб Костарьов — працював керівником Binance у росії та “СНД”, і Володимир Смєркіс, який брав участь у “декількох спірних проєктах, що викликають питання у прозорості та надійності”. Ймовірно, йдеться про криптоінвестиційний проєкт Tokenbox.io.

Також у команді є свій ведучий розробник проєкту — Володимир Масляков, колишній засновник Exante, якого також критикували за участь у сумнівних проєктах.

Відомо, що Володимир Смєркіс також працював у криптобіржі Binance як General Manager Russia та General Manager CIS. А також заступником віцепрезидента з міжнародного розвитку в Mail.Ru Group

Російський підприємець заначив у LinkedIn, що живе в Дубаї, проте виступає на різних конференціях у росії. Також він є  індивідуальним підприємцем у рф з діяльністю в ІТ.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору