Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ракети, Альона Альона і борщівник | Що ми найбільше читали цього тижня?

Ракети, Альона Альона і борщівник | Що ми найбільше читали цього тижня?

Все що відбувається у Калуші та на Калущині — турбує нас всіх. І це видно по статистиці сайту. Що саме?

Нагадує Інформатор.

Сьогодні вранці на Прикарпаття прямували ракети

14 червня, повітряну тривогу на Івано-Франківщині було оголошено о 03:03. Одразу після оголошення повітряної тривоги, о 03:03, Повітряні Сили України повідомили про рух ракет із Сумщини курсом на захід. А пізніше…

У Калуші виставили на аукціон будинок, якому за “паспортом” — не менше 107 років

Адміністративну будівлю, площею 286 кв. метрів, оцінили у понад два мільйони гривень. При цьому в документації зазначено, що її фізичний знос становить 34%. Йдеться про будинок №37 на вулиці Грушевського. Інформаційне повідомлення про проведення електронного аукціону без умов оприлюднено сьогодні на сайті Калуської міської ради.

“Карпатнафтохім” отримав нового співвласника із Дрогобича

Третім співвласником одного із найбільших хімічних підприємств України, що розташоване у Калуші став бізнесмен із Дрогобича – Андрій Веселий. Згідно із даними аналітичної системи Contr Agent, нідерландська компанія “Karpaty Chemical B.V.” вийшла з-поміж засновників калуського заводу “Карпатнафтохім”.

На в’їзді до Калуша розрісся борщівник Сосновського | ФОТОФАКТ

12 червня, журналісти Інформатора помітили декілька таких рослин на в’їзді до Калуша зі сторони Івано-Франківська. Здебільшого вони знаходяться попри автодорогу між Калушем та селом Вістова.

Реперка Alyona Alyona розповіла, як відпочиває на овечій фермі на Калущині

Реперка відвідала овечу ферму “Дубовий кут”, що знаходиться у селі Новий Мізунь, Вигодської громади. У своєму блозі співачка показала озеро у якому вирощують форель, сад з лохиною та унікальне приготування сиру з овечого молока.

Боєць 79 батальйону 102 бригади ТРО одружився на передовій

Володимир та Марина познайомились ще в 2017 році в інтернеті. Довгий час спілкувались в соцмережах, а через рік вперше побачились наживо і почали товаришувати. Зараз Володимир служить в складі 79 батальйону на Запорізькому напрямі, а Марина працює в Чернівцях продавчинею. Нещодавно він запропонував їй одружитись на передовій.

Як реклама сигарет та нікотинових виробів впливає на дітей у Калуші?

Майже у кожному магазині Калуша можна побачити стенд з нікотиновими виробами. Часто він може займати велику частину торгової площі, містити привабливі рекламні малюнки, яскраві кольори або різного роду підсвітку. Саме такі методи реклами, кажуть науковці, впливають на підвищення інтересу до куріння у дітей.

На Калущині проведуть триденний військовий вишкіл для цивільних

Тризубівці запрошують калушан долучитись до навчань, котрі проводитимуться у спеціальному польовому таборі. Цього разу члени ВО “Тризуб” імені Степана Бандери проведуть на території Калущини вишкіл, який триватиме з 21 по 23 червня. Три дні учасники навчань житимуть у спеціальному таборі та активно навчатимуться військових новачків.

Фолк, метал і тюльпани | ІНФОПЛЕЙЛИСТ №2

Зазвичай у п’ятницю в українському YouTube’і виходять нові музичні релізи. Ми стежимо за цим, слухаємо і складаємо свою суб’єктивну думу. Найкраще звісно потрапляє у нашу добірку. Слухаємо разом з Інформатором 4 найкращі треки тижня.

Фольк, метал і тюльпани | ІНФОПЛЕЙЛИСТ №2

“4.5.0. Прикарпаття”: наприкінці літа у Калуші відкриють реабілітаційний центр

“4.5.0” на сленгу військовий означає “Все спокійно”. У Калуші під назвою “4.5.0. Прикарпаття” відкривають реабілітаційний центр для військових. Центр буде знаходитися на вулиці Київська, 170, що у житловому масиві Хотінь. Офіційне відкриття заплановане на кінець літа.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору