Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Ярослава Кузя

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Ярослава Кузя — солдата, старшого навідника міномету.

Ярослав Кузь народився 6 червня 1993 року в селі Кузьминець Калуського району. Був єдиною дитиною у сім’ї. Навчався у місцевій школі, а згодом продовжив навчання у сусідньому селі Ясень. Після дев’ятого класу вступив до Болехівського лісогосподарського коледжу. Згодом — працював у лісництвах.

У 2015 році заочно вступив до Львівського національного університету лісового господарства. Водночас він працював та здобув теологічну освіту, після чого служив ще і дяком у храмі.

Був справжнім патріотом і прагнув відновлювати старі традиції та культуру бойківського краю. Переймався питаннями захисту довкілля. Заснував організацію “Молодь Прикарпаття”.

8 березня 2022 року Ярослава Кузя мобілізували. Після навчання на полігоні у Рівному, став мінометником та почав воювати на Донецькому напрямку. Після двох тижнів на передовій приїжджав на кілька днів додому, а далі став водієм командира у Шахтарську. 

Ярослав Кузь отримав множинні осколкові поранення на війні та контузію. Певний час лікувався, але повернутися до побратимів за станом здоров’я не міг. Ніс службу в Рожнятівському ТЦК та СП та продовжував лікуватися.

У вересні 2022 року він одружився. Мріяв після війни реконструювати старий млин та відкрити свою пекарню і кав’ярню… Але стан його здоров’я погіршувався. Він помер в реанімації в лікарні Івано0-Франківська. Це сталося 29 квітня 2023 року.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08