Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Миколу Бомка

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Миколу Бомка — штаб-сержанта військової частини А 3018.

Микола Бомко народився 22 травня 1973 року на Вінниччині в селі Селище. Навчався в сільській школі. Мама працювала на заводі шин, а тато був моряком. Батьки виховали справедливого, старанного і доброго хлопця. Він закінчив Хмельницьку академію прикордонних військ, а пізніше і Чернівецьку юридичну академію.

Разом із дружиною проживав у Дрогобичі, у любові до України виховували двох синів. 

З 1993 року до 2004 року працював у Державній прикордонній службі України на пункті пропуску через державний кордон України на кордоні з Польщею “Рава-Руська”. З 2004 року став засновником заводу Підбузької мінеральної води. 

Захищати рідну країну від окупантів він пішов разом зі своїми синами. Служив штаб-сержантом, головним сержантом 1-го взводу 8 роти оперативного призначення (на БТР), 3-го батальйону “Свобода”, 4 бригади швидкого реагування Національного гвардії України “Рубіж”. Був авторитетом для побратимів. Його ніщо не могло налякати чи змусити опустити руки. Микола Бомко підтримував інших, завжди першим йшов на допомогу бойовим друзям.

1 червня 2023 року ворог великими силами, використовуючи танки, артилерію та авіацію розпочав штурм позицій українських захисників. Микола Бомко був протитанкістом. Зі словами: “Там хлопці гинуть!” кинувся до бою проти ворожих танків. На жаль, у тому бою в районі населеного пункту Спірне Бахмутського району він загинув. 

У Миколи Бомка залишилися мама, дружина та двоє синів. 

Останній спочинок Герой знайшов на кладовищі у місті Болехові. 

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08