Інформатор Калуш

ВЛАДА

В Україні змінилась перевірка водіїв на алкогольне та наркотичне сп’яніння

В Україні змінилась перевірка водії на алкогольне та наркотичне сп'яніння

Відтепер процедура перевірки водіїв на алкоголь та наркотики буде інакшою. Йдеться про те, що лабораторна перевірка тесту, зробленого в “польових” умовах, буде обов’язковою. Нову постанову прийняв Кабмін. 

Ділиться Інформатор Калуш, посилаючись на Інформатор Україна.

Про це написав у Telegram представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

“Постанова уряду вносить зміни до Порядку направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду”, — зазначив він.

Перевірка водія на алкоголь чи наркотики може проводитися в будь-який час доби із використанням сертифікованих приладів вимірювання вмісту алкоголю чи експрес-тестів на наркотики. У випадку, якщо поліцейський помітить ознаки сп’яніння, то пропонує водієві пройти огляд. Перевірка тепер може проводитися або при двох понятих, або із використанням відеофіксації.

Важливо: якщо тест на наркотики чи алкоголь дасть позитивний результат, обов’язковим є його підтвердження лабораторними дослідженнями в медичному закладі. У випадку, якщо аналізи підтвердять наявність в організмі алкоголю чи наркотиків, водія притягують до відповідальності.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору