Калуш До сайту

Місцевим радам дозволили купувати обладнання і техніку для підрозділів Сил оборони

Також законопроєктом врегульовано проведення дистанційних засідань колегіальних органів місцевого самоврядування та визначено прийнятним суміщення посади сільського, селищного, міського голови з посадою начальника відповідної військової адміністрації населеного пункту.

Детальніше про законопроєкт 9559-д, який ВРУ ухвалила сьогодні, розповідає Інформатор.

Про ухвалення у другому читанні законопроєкту повідомив народний депутат Ярослав Железняк. За його інформацією, у  парламенті документ зібрав 303 голоси “за”.

Йдеться про законопроєкт №9559-д “Про внесення змін до деяких законів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з підтримки сектору безпеки і оборони України”, яким зокрема внесено зміни в деякі статті Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”:

Як повідомила народна депутатка Ірина Геращенко, закуповувати зокрема зможуть обладнання і техніку для підрозділів.

“Також цим законом, фактично, амністують місцеве самоврядування за допомогу ЗСУ з лютого 22 року”, — додала вона.

Як свідчить пояснювальна записка, до порядку денного дистанційних засідань можуть включатися виключно питання невідкладного внесення змін до місцевого бюджету, інші питання щодо невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або якнайшвидшої ліквідації особливо тяжких надзвичайних ситуацій, виконання повноважень в галузі оборонної роботи, в тому числі надання фінансової та матеріальної підтримки сектору безпеки і оборони, питання усунення з публічного простору символіки російської імперської політики, процедурні питання. При цьому до порядку денного дистанційних засідань не можуть включатися питання розпорядження земельними та природними ресурсами. Також особливістю участі депутата місцевої ради у дистанційному пленарному засіданні місцевої ради та засіданні постійної депутатської комісії є обов’язкова умова його перебування на території України (крім тимчасово окупованих російською федерацією територій України) та самостійного публічного повідомлення про це під час реєстрації.

Водночас за даними Ірини Геращенко, депутати прибрали з проєкту шкідливу поправку щодо проведення сесій місцевих органів влади онлайн.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08