Інформатор Калуш

ТРЕШ

Не іноземець, а шахрай. Прикарпатка “подарувала” віртуальному залицяльнику пів мільйона гривень

Прикарпатка "подарувала" віртуальному залицяльнику пів мільйона гривень

56-річна мешканка обласного центру потрапила в аферу. Жінка через онлайн-сайт познайомилася з чоловіком, який за деякий час запропонував одружитися. Прикарпатка оплатила віртуальному знайомому переліт, страхування та дозвіл на виїзд… А той — зник.

Подробиці розповідає Інформатор, покликаючись на поліцію Івано-Франківської області.

Правоохоронцям жінка розповіла, що друг-іноземець із соцмереж представився лікарем, який нібито працює в Сирії. Жінці він написав сам. Зав’язалося тісне спілкування, після чого чоловік повідомив: хоче одружитись з заявницею в Україні. Але для того, щоб іноземець отримав дозвіл на виїзд із Сирії, їй необхідно надіслати електронного листа нібито до ООН.

Далі у листуванні уже “представник ООН” надіслав заявниці реквізити для оплати послуг. Йдеться про переліт, страхування та дозвіл на виїзд віртуального знайомого жінки. Потерпіла погодилась та перерахувала кошти на невідомі рахунки, кількома транзакціями. Коли ж зрозуміла, що її ошукали, то звернулася по допомогу до поліції.

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження статті 190 (шахрайство)Кримінального кодексу України.

Поліцейські закликають громадян не перераховувати гроші невідомим особам, які під приводом дружби чи романтичних стосунків втираються в довіру та під різноманітними приводами просять надіслати гроші. Тож, поліція застерігає, щоб зменшити шанси стати жертвою онлайн-шахраїв:

— не варто публікувати особисту інформацію в соцмережах;

— позичати чи переказувати малознайомим людям гроші, відкривати для них банківські рахунки або надсилати фото чи відео;

— слід якомога ретельніше перевіряти інформацію, а не довіряти кожному слову віртуального знайомого. Це допоможе захистити Ваш гаманець від шахраїв.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору