Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

З очисних споруд “Карпатнафтохіму” планують масово звільнятися працівники

З очисних споруд "Карпатнафтохіму" планують масово звільнятися працівники

Працівники очисних споруд ТОВ “Карпатнафтохім” із жовтня минулого року не отримують належним чином заробітну плату. Якщо питання з електропостачання на підприємство вдалося тимчасово владнати, то проблема з кадрами стала критичною.

Про це повідомив міський голова Андрій Найда, якого цитує Інформатор.

Працівники очисних споруд звернулися до міської ради з заявою про те, що вони планують масово звільнятися. Для громади це — чергова величезна загроза, адже місто може залишитися без водовідведення. А це, у свою чергу, призведе до зупинки водопостачання.

“Працівники зазначають, що з кожним днем працювати все важче й важче, бо звільняються люди, які відповідали за найважливіші ділянки. Зараз в одній зміні налічується близько 4 людей. У часі сильних опадів ледве вдається підтримувати роботу очисних споруд”, — каже голова міста.

У мерії кажуть, що будуть підтримувати працівників: буде організовано засідання комісії ТЕБ та НС, а питання спробують підняти на рівень органів обласної та державної влади, оскільки самотужки владнати ситуацію органам місцевого самоврядування не під силу.

“Ми намагаємося стабілізувати ситуацію, але цього, на жаль, недостатньо. КП “Калуська енергетична компанія” поступово виплачує заборговані кошти підприємству за очистку стоків. Наразі борг становить орієнтовно до 20 млн грн. Проте “Карпатнафтохім” за даними нашого фінансового управління має борг перед містом близько 70 млн грн. Ми розуміємо, що підприємство зараз в такому становищі, яке не дозволяє закрити цю заборгованість”, — повідомив Андрій Найда.

З місцевого бюджету виділили 1 млн грн на “Карпатнафтохім”, але це настільки невеликі кошти, що люди отримали по 500-600 грн.

Нагадаємо, що на “Карпатнафтохімі” змінилися власники. Третім співвласником одного із найбільших хімічних підприємств України став бізнесмен із Дрогобича – Андрій Веселий.

До теми: Новий співвласник “Карпатнафтохіму” розповів про плани розвитку підприємства

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

 

Нагору