Інформатор Калуш

ТРЕШ

Безпілотник над Прикарпаттям і влучання на Львівщині — наслідки нічної атаки

Безпілотник над Прикарпаттям і влучання на Львівщині — наслідки нічної атаки

У ніч на 19 червня російські окупанти атакували Україну 21-им ударним БпЛА типу “Shahed-131/136”. Літальні апарати маневрували зокрема між Прикарпаттям, Львівщиною і Тернопільщиною.

Інформатор розповідає детальніше.

За інформацією командувача Повітряних Сил генерал-лейтенанта Миколи Олещука, били окупанти із напрямків Приморсько-Ахтарськ (рф) та мису Чауда (Крим). Відбивали повітряний напад винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України.

“В результаті бойової роботи збито 19 ворожих ударних БпЛА типу “Shahed” у Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Хмельницькій та Львівській областях”, — повідомив він.

Над заходом України безпілотники почали з’являтися близько 2 години вночі. Моніторингові канали повідомляли про групу БпЛА на Хмельниччині із вектором руху на Тернопільщину, а також групу в Львівському районі з потенційною загрозою для Львова та Стрия. Ближче до ранку — маневрували довкола Франківщини:

У результаті нічної атаки, станом на цю годину, про влучання на Івано-Франківщині не йдеться. Натомість є дані, що пошкоджено будівлю Державного науково-дослідницького контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок на Львівщині.

“Уламки ворожих безпілотників у Львові пошкодили адміністративну будівлю Державного науково-дослідницького контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок. Уламки БПЛА зруйнували дах, стіни та перекриття 2 поверху орієнтовно на площі 800 квадратних метрів”,інформує голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Відомо також, що удар припав і на Малехів (Львівська МТГ).

“У селі Львівської громади пошкоджено багатоквартирний будинок, офісне приміщення, а також вибито вікна у 5 будівлях приватного житлового сектору. Поранений чоловік – охоронець. Його у стані середньої важкості доставлено у Перше медичне обʼєднання”,пише Андрій Смолій та публікує фото.

 

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору