Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калушани облаштовують самовільні парковки. Влада каже — не можна

Калушани облаштовують самовільні парковки. Влада каже — не можна

Тільки із початку цього року у Калуші зафіксовано п’ять випадків, коли мешканці міста самовільно встановлювали обмежувальні паркувальні пристрої. Днями такий випадок стався у дворі на вулиці В. Стуса, 6.

Повідомляє Інформатор з покликанням на Калуську міську раду.

Повідомляється, що мешканці будинку звернулися до правоохоронців. На місце виїхали працівники відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради, які зустрілися із заявником та з’ясували деталі ситуації.

У результаті — склали протокол про адміністративне правопорушення за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (стаття передбачає накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. — Авт.).

Як зазначив завідувач сектору інспекторів із благоустрою відділу муніципальної інспекції Сергій Бабійчук, оскільки не було змоги передати протокол особисто правопорушнику, його йому надішлють.

“Паралельно передамо на розгляд адміністративної комісії при виконавчому комітеті Калуської міської ради”, — додав посадовець.

Начальник відділу Муніципальної інспекції Михайло Костельний каже, що встановлення таких пристроїв — не рідкість. Тільки із початку цього року у місті зафіксовано п’ять схожих випадків. Зазвичай на приписи муніципальної інспекції люди реагують. Пристрої люди, переважно, демонтовують самостійно.

“У Калуші не вистачає місць для паркування автівок. Кожен хоче запаркувати свою машину біля свого будинку. Тому часто люди облаштовують такі паркувальні зони у дворах. Облаштування парковок можливе лише з дозволу виконавчих органів міської ради та у спосіб не заборонений законодавством. При цьому 10 відсотків місць має бути для осіб з інвалідністю”, — уточнив він.

Працівники відділу муніципальної інспекції вкотре наголошують: категорично заборонено паркувати транспортні засоби на газонах і дитячих майданчиках. У місті системно працюють, щоб ліквідувати ці правопорушення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору