Інформатор Калуш

ДОЛИНА

У Болехові посадовиця отримала догану, бо не стежила за станом смітників

У Болехові посадовиця отримала догану, бо не стежила за станом смітників

Жінка мала щоденно моніторити сміттєві майданчики та посилити роботу щодо контролю за дотриманням правил благоустрою та належного санітарного стану території громади, але не впоралася. Як результат — догана.

Повідомляє Інформатор.

Розпорядження Про застосування дисциплінарного стягнення до головного спеціаліста, еколога відділу житлово-комунального господарства, будівництва, транспорту, екології та благоустрою виконавчого комітету Болехівської міської ради Уляни Юзьків оприлюднено на офіційному сайті Болехівської міської ради. В документі зазначено, що ще в лютому цього року перший заступник міського голови Василь Юрочко подав службову записку на ім’я очільника громади, повідомивши, що підлегла не виконала свої посадові обов’язки.

Йдеться про те, що з грудня 2023 року їй було доручено забезпечити щоденний моніторинг сміттєвих майданчиків та щоп’ятниці подавати узагальнену інформацію про проведену роботу, а також — посилити роботу щодо контролю за дотриманням правил благоустрою та належного санітарного  стану території громади, в тому числі на територіях закріплених за підприємствами, установами, організаціями. Але за період з 4 грудня 2023 року до 14 лютого 2024 року від неї не надходило інформації про несвоєчасне вивезення побутового сміття з контейнерних майданчиків громади. Вона інформувала, що все відбувається вчасно.

14 лютого 2024 року спеціальна комісія міської ради провела самоврядний контроль за станом благоустрою в Болехові, про що було складено акт. А в ньому — інформація про переповнені сміттєві баки на низці вулиць та засмічені території. Через два дні комісія провела ще одну перевірку та знову виявила купи побутового сміття різного походження та захаращені сміттям території, місцями — переповнені сміттєві баки.

Спеціалістка-екологиня виконавчого комітету в акті обстеження кульковою ручкою зробила виправлення, підписувати його відмовилася, зазначила, що зауваження та пропозиції подасть додатково. Але станом на 17 червня 2024 року так і не зробила цього.

У розпорядженні міського голови зазначено також, що у вказаний період посадовиця тривалий час перебувала на лікуванні та у відпустці…

Днями за неналежне виконання посадових обов’язків Уляні Юзьків оголосили догану.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору