Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші вдруге зіграють виставу про життя німецьких фермерів

У Калуші молодіжний театр повторно зіграє виставу про життя німецьких фермерів

На численні прохання глядачів актори ще раз представлять комедію “Рятуйте, мене женять”. Вистава запланована на 29 червня.

Анонсує Інформатор.

Прем’єра вистави відбулася на початку червня і була благодійною: актори збирали кошти для пораненого калуського захисника, колишнього актора муніципального народного театру “Легенда” Миколи Білоуса. Зібрали — 6800 гривень.

Зараз комедію із життя німецьких фермерів готуються показати у Калуші вдруге. Режисер народного театру молоді “Силентіум” Дмитро Карачун каже, що роблять це на численні прохання глядачів.

Вистава “Рятуйте, мене женять” німецького письменника Франца Ксавера Крьоца набула популярності в Україні ще на початку дев’яностих років минулого століття. Зараз комедія проходить на сценах драмтеатрів з Тернополя та Коломиї.

“Це суто побутова комедія. П’єса легка, вона про загальні життєві цінності, зокрема створення сім’ї, адже робота роботою, але треба жити для себе, своїх дітей, онуків. Молоді актори надають наснаги, сил, та енергії, і не дозволяють постаріти ні мені, як режисеру, ні нашим старшим акторам. Єдиним важким моментом у підготовці було багато тексту, який треба запам’ятовувати, адже це розмовна вистава. Це для нас трішки не притаманно — ми більше спрямовані на дії, пластику та пантоміму. Під час війни людям необхідно розряджатися. Гумор є таким порятунком”, — розповідав Дмитро Карачун Вікнам.

Також за його словами, вистава більше розрахована на молодь та дорослого глядача, бо там є пікантні моменти, на яких побудована сама комедія.

Подивитись виставу можна буде у ПК “Юність” 29 червня. Початок — о 18:00.
ФОТО Mariya Soroka

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору