Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Володимира Андрійчука

Згадуємо Володимира Андрійчука

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Володимира Андрійчука — бійця добровольчого батальйону “Свобода”.

Володимир Андрійчук народився 10 березня 1990 року в місті Коломиї. З 1997 по 2007 рік навчався у міській ЗОШ №5 ім. Тараса Шевченка. Займався в аматорській студії “Орфей” та займав призові місця на конкурсах. Для здобуття вищої освіти він вступив до Чернівецького університету ім. Ю. Федьковича на історичний факультет.

Працював барменом. У 2012 році одружився з коханою й  у 2014 році в пари народився син. Сім’я захисника мешкала у Калуші, а працював Володимир за кордоном – у Польщі.

Та з початком повномасштабної війни чоловік повернуся в Україну, аби приєднатися до ЗСУ й боронити рідну землю. Військового досвіду не мав, але одразу вступив до лав добровольчого батальйону “Свобода”.

Володимир Андрійчук брав участь у захисті Бучі, Ірпеня, Гостомеля. Разом з іншими у складі ВО “Свобода” підписав контракт з Національною Гвардією України. За виявлені заслуги був призначений командиром підрозділу. В складі розвідувальних загонів неодноразово мав виходи в тил ворога. Брав активну участь у розробці операцій. Був відповідальним командиром, про що вже після смерті повідомляли побратими.

16 червня 2022 року під час артобстрілу захисник отримав вибухову рану і безліч осколкових поранень, від яких помер 18 червня.

Володимир Андрійчук похований у Коломиї. 

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору