Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калушанка Вікторія Гречко виставила особливі полотна на виставці у Івано-Франківську

Калушанка Вікторія Гречко виставила особливі полотна на виставці у Івано-Франківську

Протягом місяця у обласному центрі Прикарпаття буде відбуватися виставка картин чудової калуської художниці. 

Розповідає Інформатор.

У середу, 19 червня, в обласному Навчально-методичному центрі культури і туризму Прикарпаття, відбулося відкриття персональної виставки картин калуської художниці, союзянки, талановитої майстрині Вікторії Гречко, під назвою “Автограф душі”.

На заході авторка представила 30 полотен п’ятирічного періоду з домашньої колекції. Цікавим фактом є те, що останні дві роботи пані Вікторія створювала на арткласах для воїнів, що перебували на реабілітації у калуській  лікарні, для дітей з Попасної, для дружин загиблих воїнів.

“Я любила малювати, скільки себе пам’ятаю. Але точно пам’ятаю, що художником ставати я  не збиралася. Тому не навчалася малярства ні в гуртках,  ні в  художній школі. Академічної освіти в цій царині в мене донині немає. Але мистецтво мене вражало вже тоді, в дитинстві. Вдома у нас було багато книг з живопису, ілюстрації з яких я переглядала і переглядала безліч разів. Талант я, мабуть, зачерпнула від мами. Вона мала гарний художній смак, сама малювала і дуже чисто співала. Старт у малярстві я здійснила  у 59 років,  інтенсивно  розпочавши процес навчання, відвідуючи віртуальні виставки, семінари та майстер-класи, вивчаючи матеріали про засоби виразності в малярстві й намагаючись формувати  просторове, образне мислення. Згодом вибрала для себе мову живопису і ремісничий успіх не заставив себе чекати. Через пів року я створила свої перші дві картини, які зараз знаходяться у приватній колекції в Бельгії. З того часу багато моїх робіт розлетілися світом. Всього за ці роки створено сотні полотен різного формату і змісту. Здебільшого працюю в техніках олійного живопису, пастелі, акварелі в жанрах натюрморт і пейзаж, пробую себе, як портретист.  В мої поважні літа намагаюсь не плисти до берегів спокою, бо дуже люблю життя. Вдячна Творцю, що живу в гармонії з собою і хочу сказати, що завдяки малярству я проживаю ще одне цікаве і змістовне маленьке життя”, — прокоментувала художниця відкриття власної виставки.

Триватиме виставка протягом місяця, до 19 липня, у місті Івано-Франківськ за адресою вул.Незалежності, 12. Насолодитися роботами художниці можна буде в робочі дні з 9 до 17 год

Також у найближчих планах майстрині подібні виставки в Галичі та Коломиї.

Світлини зі сторінки Ірини Дідошак

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору