Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Калущині вшанували пам’ять полеглого Героя Святослава Кондрата

На Калущині вшанували пам'ять полеглого Героя Святослава Кондрата

Сьогодні минає перша річниця за полеглим Героєм з Болехівщини Святославом Кондратом.

Повідомляє Інформатор.

“У цей день ми вшановуємо пам’ять Героя молитвою та добрим спомином, розділяючи з рідними скорботу та біль втрати”, — написали у Болехівській міські раді.

Нагадаємо, що Святослав Кондрат був командиром штурмового відділення спецпризначення “Карпатська Січ”, яке воювало на передовій Південного фронту.

Загинув Герой у запеклому бою на Південному фронті, в районі населеного пункту Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області, під час контрнаступаючих боїв у тилу ворога.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку молодшого сержанта Святослава Кондрата посмертно нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

На його честь на фасаді Болехівського ліцею № 1 “Академічний” відкрили меморіальну дошку.

Напередодні роковин смерті Святослава у храмі святої Великомучениці Параскеви молитовно вшанували Героя його рідні, бойові побратими, представники влади, члени громадської організації «Карпатська Січ», вчителі та друзі. Отці Дмитро Павлик, Руслан Зозуля, Михайло Дудар відслужили поминальну панахиду. На місці вічного спочинку Святослава відбулося покладання квітів. Пам’ять Захисника України вшанували хвилиною мовчання.

“Святослав був прикладом мужності, відданості і любові до своєї країни. Його подвиг надихає нас і сьогодні, нагадуючи про ціну, яку ми платимо за свободу. Його героїзм і самопожертва назавжди залишаться в наших серцях.
У роковини смерті схиляємо голови перед пам`яттю справжнього Героя. Висловлюємо глибокі співчуття родині та близьким Святослава. Нехай спочиває з миром.
Пам’ятаймо, якою ціною дістається, виборюється воля нашої України. Пам’ятаймо та шануймо всіх наших Героїв.
Світла пам’ять! Низький уклін і вічна слава Герою!”, — наголосили у міській раді.

 

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору