Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Прикарпатті засудили генерал-лейтенанта “росгвардії” рф

На Прикарпатті засудили генерал-лейтенанта "росгвардії" рф

Військовий організував діяльність незаконного збройного формування на території так званої “днр” та брав участь у злочинах проти України.

Пише Інформатор, посилаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

В ході досудового розслідування вдалось встановити, що у квітні 2023 року військовий очолив незаконне збройне формування “росгвардії” на тимчасово окупованій території Донецької області. Згодом у жовтні 2023 року до складу формування увійшли підрозділи ПВК “вагнер”, а з січня 2024 року — батальйон “восток” “днр”.

“З початку повномасштабного вторгнення підрозділи «росгвардії» брали безпосередню участь у бойових діях проти Збройних Сил України, а також здійснювали каральні операції стосовно цивільного населення. Зокрема окупанти піддали «фільтрації» понад 400 000 жителів Донеччини. Зараз діють 17 фільтраційних пунктів, де до людей застосовують тиск та катування”, — пишуть на сторінці прокуратури.

Додатково він сформував підрозділи поліції спеціального призначення СОБР та ОМОН на окупованій території. Наразі йому повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у терористичній організації та не передбачених законом збройних формуваннях.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору