Калуш До сайту

Дитяче самогубство на Калущині у міжвоєнний період: що стало причиною душогубства маленького хлопчика?

Несподівані і досить трешові сторінки виринають назовні у момент дослідження галицької періодики міжвоєнного періоду. Можна знайти крадіжки, бійки, арешти. Будь що, але не самогубство у 9-річному віці… В чому причина таких кардинальних дій маленького хлопчика і чому так сталося? Тиск, психологічні проблеми чи дитячий протест? 

Ділиться Інформатор

Сьогодні — про досить трешовий випадок із життя Калуського повіту, що сталося у міжвоєнний період. Мова піде про село Мислів, у якому 9-річний хлопчик вчинив самогубство через страх бути покараним за те, що його впіймали за курінням біля сіна. Хлопчика було звати Микола Товстан.

Витяг із газети “Правда” за 1 серпня 1937 р.

Про сумну і трагічну звістку повідомляла “Правда” за 1 серпня 1937 року. Оригінальний витяг із газети можете прочитати нижче:

“У Мислові, пов. Калуш повісився 9-літній Микола Товстан. Причиною був страх перед карою, яка ждала його за курення папіросок під стіжком сіна”, — йдеться у повідомленні газети “Правда”

Моментами необережне і легковажне куріння може призвести до смерті. Смерть може бути тяжкою, як у випадку із даним хлопчиком. Особливістю галицької преси міжвоєнного періоду було те, що фактично усі події у селах та містах висвітлювалися — від народження дитини та її хрещення до крадіжок, вбивств та самогубств.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08