Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Пішохідний перехід у Голині перенесуть: туди, де люди ходять

Пішохідний перехід у Голині перенесуть: туди, де люди ходять

У Калуші розробили нову схему організації дорожнього руху на автомобільній дорозі Н-10 Стрий — Мамалига. Її передадуть Службі відновлення та розвитку інфраструктури Івано-Франківської області, а та — має перенести пішохідний перехід у селі Голині.

Повідомляє Інформатор.

Як йшлося напередодні на засіданні виконавчого комітету, у тому місці, де нанесено розмітку пішохідного переходу, люди дорогу не перетинають. Натомість — ідуть навпростець, не доходячи до переходу приблизно 50 метрів.

“Оскільки безпека наших мешканців – справа пріоритетна, ми вирішили вжити відповідних заходів, щоб перехід проїжджої частини не ніс за собою ризиків. Тож було виготовлено схему організації дорожнього руху, якою передбачено перенести пішохідний перехід на те місце, де люди перетинають дорогу”, — повідомили у міській раді.

Схему організації дорожнього руху оплатили коштом бюджету, а от “перемалювати” пішохідний перехід мають фахівці Служби відновлення та розвитку інфраструктури. У які терміни вони це зроблять, наразі невідомо.

Водночас актуальним залишається питання встановлення камери фіксації швидкості руху на цій же ділянці дороги. Встановлення камери, сподіваються і мешканці села, і влада, допоможуть зменшити аварійність на дорозі.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору