Інформатор Калуш

ГРОШІ

Прикарпаття отримає понад 61 мільйон гривень на шкільні автобуси

Прикарпаття отримає понад 61 мільйон гривень на шкільні автобуси

Кабінет Міністрів України затвердив розподіл коштів з державного до місцевих бюджетів на придбання шкільних автобусів у 2024 році. Зокрема, розподілено 1 мільярд гривень для 22 областей.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на МОН.

Повідомляється, що у травні обласні військові адміністрації надавали комісії МОН інформацію про кількість учнів, які потребують підвезення та яких не підвозять шкільними автобусами. Після цього міністерська комісія затверджувала перелік областей для отримання фінансування.

“Цьогоріч маємо 1 млрд грн із держбюджету для 22 областей. Разом із коштами від місцевих бюджетів плануємо закупити понад 500 нових автобусів: це допоможе підвезти учнів до шкіл з укриттями.

Розподіл стосується громад, учні яких у наступному навчальному році навчатимуться очно/за змішаною формою… Також МОН рекомендує кожній громаді мати спеціальний автобус для дітей з особливими освітніми потребами”,написав у Facebook міністр освіти Оксен Лісовий.

В міністерстві нагадали також, що 2023 року коштом субвенції, яка становила 1 млрд грн, громади отримали 531 автобус. З місцевих бюджетів було виділено 656 млн грн.

Відповідно до кошторису цього року, Івано-Франківська область отримає 61 мільйон 14 тисяч гривень. Це — одна з найбільших сум в розрізі областей.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору