Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Ми народились точно не в свій час, нам переплутали сторіччя…” | ІНФОПЛЕЙЛИСТ №3

Стежити за українською музикою надзвичайно цікаво — часто можна потрапити на пісні, які надовго засядуть у ваших плейлистах та голові. 

Сьогодні Інформатор знову зібрав добірку “свіжинок”:

ADAM – Ти мій Рокенрол

Михайло Клименко, він же фронтмен гурту ADAM здається остаточно визначився зі стилем. Його авторська музика набула чіткої впізнаваності порівняно з першими треками на початку кар’єри виконавця. Виглядає так, що у новій пісні Міша максимально заглиблюється в почуття до своєї дружини і присвячує їй оду. Несподівано — під саунд який дуже нагадує Джо Кокера.

хейтспіч – наш дім горить

Ще одна цікавинка сьогоднішньої добірки — нова пісня одеського гурту. З назви пісні можна зробити припущення, що пісня про сучасну Україну в стані війни з окупантом і багато людей залишаються без домівок через прильоти ракет та шахедів. Проте, це всього лиш припущення і доволі суб’єктивне. Слід зауважити, що гурт хейтспіч преш за все панки, які сповідують… панківські цінності. Пісня “Наш дім горить” це маніфест життю попри всю його складність і приреченість, про те, що варто жити сьогоднішнім днем і цінувати все хороше (і все погане), що стається. Бо інакшого не буде. А може нічого й нема…

OMANA – Журлива

На написання цієї пісні Олексія Богомольного надихнув документальний фільм “СПАЛАХ. Новий український фолк” від СЛУХ ще у 2021 році. Під час перегляду він загорівся зробити пісню, яка б мала у собі щось від Володимира Івасюка, але разом з тим і вайб Кріса Корнелла (Soundgarden, Audioslave). Ґрандж з OMANA вже не вигнати, та чому б не брати більше від українських митців?

Над анімованим відео Олексій Богомольний працював разом з Нікою Назаренко протягом 5 місяців.

“Це розповідь про подорож у багатство внутрішнього світу й уяви. Ми завжди стараємося підзаряджати людей у важкі часи, а цього разу ще хочемо донести, що в сумні та сірі дні також можна зловити яскраві думки та ідеї”, — поділився фронтмен гурту.

DOBRYVA – Настане останній

А закриє добірку пісня з нового альбому електронного дуєту DOBRYVA. Ці хлопці вражають простотою своєї музики приправленою легкими і водночас глибокими текстами вокаліста Едгара. Цей трек став дуже популярним задовго до свого релізу завірусившись у тіктоці на сотні тисяч прослуховувань та репостів.

Багато усі, хто відкривав додаток цієї соцмережі хоч раз чули ці слова:

“Ми народились точно не в свій час
Нам переплутали сторіччя
Нам би думати про вічне 
А не жити в протиріччях.
Нам би мріяти побільше
Триматися поближче
Не заблукать у тиші
Нам в розмові стане ліпше…

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору