Інформатор Калуш

ТРЕШ

Путін два дні говорить про ядерну зброю: в ISW пояснили чому

Путін два дні говорить про ядерну зброю: в ISW пояснили чому

Очільник рф озвучує ядерні загрози, щоб перешкодити подальшій підтримці України з боку Заходу і підірвати зусилля міжнародної спільноти щодо узгодження свого стратегічного бачення перемоги України у загарбницькій війні росії.

Про це пише УП з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

21 червня під час виступу перед російськими офіцерами-випускниками путін заявив, що їхня держава планує і надалі розвивати свою ядерну тріаду як “гарантію стратегічного стримування” і підтримки балансу сил у світі. А також — працює над збільшенням свого звичайного бойового потенціалу і оборонного промислового виробництва.

Під час пресконференції у В’єтнамі 20 червня російський лідер заявив, що розглядає можливість “зниження порогу” застосування ядерної зброї в російській ядерній доктрині і що можлива майбутня стратегічна поразка російських сил на полі бою в Україні призведе до “кінця державності [росії]”.

ISW зазначає, що Путін, можливо, помилково прирівняв російську поразку в Україні до екзистенційної загрози для російської держави, щоб послатися на “винятковий випадок”, коли існуюча російська ядерна доктрина дозволить застосування ядерної зброї.

Аналітики вважають, що заява путіна від 21 червня, схоже, є продовженням його інформаційної операції, спрямованої на саботаж зусиль Заходу, спрямованих на вироблення спільної стратегічної мети — рішучої перемоги над російським вторгненням. За задумом Заходу перемога України повинна була б стати кінцевою метою війни.

“Загроза ядерної ескалації є ключовим аспектом здатності Росії маніпулювати іноземними лідерами, які приймають рішення, і дуже малоймовірно, що вона призведе до фактичної ядерної ескалації завдяки ядерним і звичайним засобам стримування”, — пише видання.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору