Інформатор Калуш

ТРЕШ

В Івано-Франківську пошкоджено 14 будівель та понад 800 вікон | ФОТО

В Івано-Франківську пошкоджено 14 будівель та понад 800 вікон | ФОТО

В обласному центрі тривають роботи з відновлення після нічної атаки ворога. Комунальники активно працюють, а представники органів влади фіксують пошкодження.

Пише Інформатор.

За інформацією міського голови Руслана Марцінківа, внаслідок ворожої атаки пошкоджено понад 800 вікон в різних будинках в місті Івано-Франківську.

“На жаль, пошкоджений наш Університет нафти і газу. Також пошкоджені 14 будівель та понад 1000 квадратних метрів покрівлі та садочок та ліцей на Набережній”, — каже очільник громади.

Також він зазначив, що механізм компенсацій вже напрацьовуємо. Фахівці обійдуть кожне постраждале помешкання, встановлять збитки і після того можна буде звертатися за компенсацією в ЦНАП.

“Якщо з якихось причин працівники комісії не потраплять до вас — заяву все одно можна писати! Подавати заяви в ЦНАП можна з понеділка”, — уточнив посадовець.

Для отримання компенсації потрібно буде подати такі документи:

  • заява із описом пошкодженого
  • паспорт, ідентифікаційний код
  • рахунок iban
  • документ на власність

Також ЦНАП приймає документ на Євідновлення — заяву можна подати через додаток ДІЯ або у ЦНАПі.

Наразі комунальники активно працюють, щоб швидко прибрати наслідки удару, зокрема — забивають вікна в оселях, де вибите скло.

“Збитків багато, але, на щастя, люди не постраждали. Все решта — полагодимо!” — наголосив мер.

Нагадаємо, удосвіта був потужний ракетно-авіаційний удар по об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах України, у тому числі — і на Прикарпатті. В області були влучання. Ціллю ворога, ОВА назвала цивільну інфраструктуру. 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору