Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Василя Тимківа

Згадуємо Василя Тимківа

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Василя Тимківа — стрільця відділення 10-ої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Василь Тимків народився 13 січня 1972 року у селі Підмихайлі Новицької територіальної громади, мав двох братів та сестру, серед яких був наймолодшим. З раннього віку любив колекціонувати монети, пізніше займався важкою атлетикою. У 13 років втратив батька.

Навчався спочатку у школі в рідному селі. А далі вступив до Івано-Франківського середнього професійного училища №19, обравши фах оператора верстатів з програмним управлінням.

З 1990 по 1992 роки проходив військову службу у Тамбові у льотних військах. Після служби працював на заводі у Калуші та їздив на сезонні роботи. У 1999 році одружився, а згодом двічі став батьком: мав сина і доньку. Василь важко працював, щоб родина жила у достатку, був добрим чоловіком, батьком і другом.

Під час повномасштабного вторгнення Василь Тимків був мобілізований до Збройних сил України. 16 березня 2023 року він став на захист України. Служив стрільцем стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону 10-ої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. Побратими згадують Василя як мужнього, відважного воїна, який не боявся йти вперед.

Загинув захисник 16 червня 2023 року поблизу населеного пункту Миколаївка Бахмутського району Донецької області внаслідок танкового обстрілу. Свій останній спочинок Герой знайшов на кладовищі у рідному селі Підмихайлі.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору