Інформатор Калуш

ВЛАДА

Через подорожчання пального Україну чекає новий виток інфляції

Через подорожчання пального Україну чекає новий виток інфляції

Генеральний директор Федерації роботодавців транспорту України Володимир Гусак поділився прогнозом, що невдовзі українці відчують наслідки зростання вартості пального. Ціни можуть зрости на всі товари й послуги та навіть квитки залізниці.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Телеканал Київ.

Він переконаний, що незабаром Україну чекає черговий виток інфляції, оскільки вартість дизпалива і бензину входить до собівартості майже усіх товарів та послуг, які виробляються в нашій державі.

Ми матимемо черговий виток інфляції. Бо вартість дизпалива і меншою мірою бензину входить до собівартості майже усіх товарів та послуг, які виробляються в Україні“, – сказав Гусак.

Він також додав, що останнім часом зростає питома вага дизпалива і в залізничних перевезеннях, бо через російські обстріли електропостачання здійснюється з перебоями. Тому і вартість квитків для пасажирів може зрости.

“Кожне підвищення тарифів державних монополій та акцизів означає, що частина підприємств в Україні припинить діяльність і вже не зможе відновити її навіть після перемоги України у повномасштабній війні з Росією”, – вказав директор Федерації роботодавців транспорту України .

Варто додати, що збільшення акцизу на пальне відбуватиметься за графіком починаючи вже з 1 липня 2024 року. При цьому передбачено досить значне підвищення акцизу на газ.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору