Інформатор Калуш

ГРОШІ

У Болехові прокурорам вдалось повернути державі водоймище вартістю понад 4 мільярди гривень

У Болехові прокурорам вдалось повернути державі водоймище вартістю понад 4 мільярди гривень

У власність держави повернули ділянку водного фонду, яку раніше протиправно використовували для потреб одного з місцевих акціонерних товариств.

Пише Інформатор, посилаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

Ділянка площею понад 300 гектарів знаходиться поблизу Болехова та сіл Гузіїв й Міжріччя. Раніше її використовувало державне підприємство, яке згодом реорганізували у приватне акціонерне товариство.

“Як з’ясували прокурори, товариство тривалий час використовувало земельну ділянку без сплати обов’язкових платежів, зокрема податку на землю чи плати за оренду землі”, — зазначають на сторінці прокуратури.

На зазначеній ділянці товариство протиправно вело рибогосподарську діяльність. Її вартість складає понад 4 мільярди гривень.

“Щоб припинити незаконне використання землі водного фонду Калуська окружна прокуратура заявила позов в інтересах держави в особі Івано-Франківської обласної державної адміністрації”, — пишуть прокурори.

В результаті судового засідання прокурори підтримали позовні вимоги про зобов’язання повернути ділянку у власність держави. Рішенням Господарського суду Івано-Франківської області позов було задоволено. Тепер ділянку передадуть у власність держструктур.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору