Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Володимира Павлюка

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Володимира Павлюка — солдата 109-го батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Володимир Павлюк народився 23 червня 1977 року в Калуші. Був єдиною дитиною у сім’ї. Навчався у місцевій школі №3, а потім продовжив наквчання у Калуському ВПТУ №7.

З 1995 до 1996 року проходив строкову службу. Після служби в армії працював у Калуському міськрайонному відділі УМВС, АТ “Карпатнафтомаш”, приватних підприємствах, згодом почав займатися сантехнічними роботами. 

У 2000 році одружився й цього ж року став батьком: у подружжя народився син. Через кілька років у них народиться ще дві донечки.

30 серпня 2014 року був призваний на службу в Збройні сили України. Воював у складі 128 окремої гірську штурмової бригади. Брав участь у боях за Широкине, Дебальцеве. Вийшовши з Дебальцівського котла у лютому 2015 року, продовжив службу в Станиці Луганський. У вересні був звільнений у запас, повернувся додому та почав займатися улюбленою справою.

З початку повномасштабного вторгнення Володимир Павлюк пішов на фронт свідомо. Брав участь у захисті Києва, боях за населені пункти Іванків, Кухарі, Дитятки поблизу Чорнобиля. Потім були Житомир, Донецьк Покровськ, Добропілля, Слов’янськ, Краматорськ, Яковлівка.

Воїн загинув 18 січня 2023 року під час бойових дій з військовими формуваннями рф поблизу села Роздолівка Бахмутського району на Донеччині. Володимиру Павлюку було 45 років.

Свій останній спочинок Герой знайшов на Алеї Слави у Калуші.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08