Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Легіон ям: місцевий житель скаржиться на стан дороги у Студінці та Середньому Бабині

Місцевий житель скаржиться на надмірну кількість ям на дорозі місцевого значення Т0910 Калуш-Бурштин, а саме на ділянці між селами Середній Бабин та Студінка, що входять до Калуської міської територіальної громади. За словами мешканця цією дорогою користуються насамперед жителі прилеглих сіл для добирання до Калуша та транспортування хворих до Калуської ЦРЛ.

Ділиться Інформатор.

До редакції Інформатор Калуш звернувся місцевий житель пан Святослав із проханням посприяти у вирішенні одного з найважливіших питань для Калуської територіальної громади — ремонту дороги місцевого значення Т-0910 (Калуш- Бурштин), а саме ділянки між селами Студінка та Середній Бабин

Відрізок дороги, про яку йде мова

“На сьогоднішній день ця дорога потребує невідкладного ремонту на більшості ділянок даних селищ. В громаді виникло суспільне обурення, оскільки дорога у жахливому стані після зими та весняних дощів. Катастрофічний стан цієї дороги негативно впливає на сферу пасажирських перевезень та викликає постійну суспільну напругу в Калуській територіальній громаді. Цією дорогою користуються багато жителів громади та прилеглих сіл для транспортування хворих в Калуську ЦРЛ.

Розуміємо аргументи, щодо браку коштів на капітальний ремонт всіх доріг місцевого значення області в умовах воєнного стану, але вважаємо справедливим вимагати усунення ямковості на вказаній дорозі невідкладно.

Враховуючи вищесказане, просимо включити дану дорогу в перелік доріг для поточного ремонту в 2024 році як пріорітетну, у зв’язку з тим, що на ній утворилась критична ямковість, яка призводить до сповільнення проїзду до критичної та стратегічної інфраструктури, а також сповільнення проїзду мешканців та пошкодження транспортних засобів.”, — скаржиться Святослав.

Стан дороги між селами Бабин-Середній та Студінка

У коментарі Інформатору, керівник КП “Калушавтодор” Роман Скібіцький повідомив, що дана дорога не відноситься до балансу комунального підприємства Калуша:

“Калушавтодор утримує місто Калуш та старостинські округи. Дороги таких значень ми не утримуємо. Дороги таких значень місцеві фірми не обслуговують. Вони обслуговуються обласними фірмами”, — коментує Роман Скібіцький.

Журналісти Інформатора впродовж дня намагалися додзвонитися до Державної служби відновлення та розвитку інфраструктури, щоб отримати офіційний коментар, однак ніхто не підіймав слухавку. З огляду на це, журналістами Інформатора було надіслано запит на отримання інформації стосовно обслуговування даної дороги та її включення до переліку доріг для поточного ремонту у 2024 р. Деталі згодом…

Фото надалі паном Святославом

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору