Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші на мості повісили “замок кохання”? | ФОТОФАКТ

Міст кохання у Калуші?

До поручнів мостів та огорож у багатьох містах закохані пари кріплять різноманітні замки, щоб “скріпити” свої почуття. У Калуші подібний замок з’явився на мосту в районі вулиці Сівецької.

Ділиться Інформатор.

Стверджувати, що це “замок кохання” — не можемо, адже на ньому не видно ані імен чи дат, ані якогось іншого гравірування, яке б підказало призначення цього замка. Втім, яку ще функцію може виконувати тут цей замок?

Замки на мостах вішають по всьому світу. Муніципалітети періодично очищують від них поручні, адже буває, що решітки не витримують ваги цієї любові.

Вважається, що традиція — родом із Сербії, пише Рerito Вurrito. Так, у маленькому курортному містечку Врнячка-Баня колись жив парубок Рельян зі своєю коханою на ім’я Нада. І все йшло добре, але надворі був 1914 рік і балканських юнаків відправляли на кровопролитну війну. Закохані вже були заручені та мріяли про довге та щасливе життя. Але він не мав вибору, потрібно було йти та захищати свою батьківщину. Нада мала надію, що він повернеться назад, але доля склалася інакше. На острові Корфу він покохав іншу і додому не повернувся. Вона була приголомшена і померла молодою з розбитим серцем.

Після такої історії всі дівчата міста вирішують застрахувати своє кохання. Вони скуповують замки, пишуть на них своє ім’я та коханого і вішають замок на мосту, де клялися у вічному кохання Нада та Рельян. Замки вішають на мосту, а ключі від них відправляють у небуття, на дно місцевої річки.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору