Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Андрія Пилипіва

Згадуємо Андрія Пилипіва

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Андрія Пилипіва — солдата, старшого стрільця-оператора механізованого батальйону 47 окремої механізованої бригади “Магура”.

Андрій Пилипів народився 6 червня 1982 року в селищі Вигода, мав сестру. Навчався у школі в Рожнятові, а згодом — у Косівському коледжі декоративно-прикладного мистецтва. Був майстром художньої ковки за освітою. Згодом навчався Львівській національній академії мистецтв. Працював у Чернівцях, у Львові — бездоганно володів техніками художньої обробки деревини та металу.

Андрій Пилипів є автором пам’ятника заробітчанам в Івано-Франківську. А також — однією з останніх його творчих робіт стала церковна брама в селі Судова Вишня на Львівщині…

Проживав у селі Лисиничі. Був одруженим, мав доньку.

На захист батьківщини він став 12 липня 2023 року. Спершу служив у військовій частині А4740, був штурмовиком. Пізніше ніс службу в лавах 47 окремої механізованої бригади “Магура”, вирізнявся мужністю та стійкістю.

5 листопада 2023 року він був важко поранений у бою. Побратими доклали чималих зусиль, щоб витягнути його з поля бою, адже за день до того, Андрій Пилипів в іншому бою прикривав їх…

Тиждень поранений у голову воїн боровся за життя, але 12 листопада його серце зупинилося.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору