Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Чи штрафують у Калуші за використання генераторів?

Днями раніше, 24 червня у Івано-Франківську на вулиці М. Підгір’янки вибухнув генератор. Із червня у обласному центрі муніципальна інспекція почала штрафувати за неналежне встановлення та використання генераторів. Яка ситуація із штрафами за використання генераторів у Калуші?

Ділиться Інформатор.

Із червня у обласному центрі почали штрафувати за неналежне встановлення та використання генераторів. Зокрема, муніципальною інспецією Івано-Франківська було складено мінімум два протоколи за порушення “Вимог до використання генераторів”.

Начальник відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Михайло Костельний у коментарі Інформатору, розповів, що у Калуші не штрафують за неналежне використання генераторів, бо не мають відповідних повноважень згідно із чинним законодавством:

“Ми керуємося Типовими правилами благоустрою. Вони загальні. Там нема конкретики. Відповідно до Типових правил не передбачено ні застережень, ні інших заходів щодо генераторів. Відповідно, муніципальна інспекція (Калуша, – ред) не має законодавчих повноважень, щоб штрафувати за використання генератора”, — відповів Михайло Костельний

До слова, у лютому 2023 р. в Івано-Франківську до Правил благоустрою території Івано-Франківської міської територіальної громади було додано новий розділ 27 «Вимоги до використання генераторів». Згідно якого регулюються вимоги щодо належного встановлення та використання генераторів.

Відповдно до пункту 7 розділу 27  Правил благоустрою території Івано-Франківської міської територіальної громади заборонено “…розміщувати генератор на балконі, шляхом підвішування на стіну будинку. на горищі будинку, на зупинках громадського транспорту, на сходових клітках, у під’їздах, в середині квартир чи інших приміщень, у підвалах, у місцях, які перешкоджають руху пішоходів тощо”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору