Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Прикарпатті затримали групу осіб, які організовували “сплави по Тисі”

На Прикарпатті затримали групу осіб, які організовували "сплави по Тисі"

Четверо осіб займались незаконним переправленням військовозобов’язаних чоловіків за кордон.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на поліцію Прикарпаття.

В ході слідства вдалось встановити, що злочинною діяльністю займались: 45-річна та 38-річна мешканка Закарпаття, а також 26-річний іноземець під керівництвом 51-річного жителя Тисменицького району.

“Мешканці Івано-Франківщини знаходили клієнтів та допомагали їм потрапити в прикордонну область, а їхні спільники інструктували ухилянтів та допомагали перетнути кордон сплавом рікою або через гірські ліси. Слідчі задокументували переправлення двох ухилянтів, яким зловмисники допомогли незаконно виїхати за межі України”, — пишуть правоохоронці.

Послуги сплаву по Тисі чи походу гірськими лісами коштували клієнтам майже 12 000 євро. Під час чергової спроби незаконного перетину прикордонники затримали на гарячому організаторів та співучасників схеми.

“Правоохоронці провели 18 обшуків в Івано-франківській та Закарпатській областях. Вилучили понад 500 000 гривень у різній валюті, автомобіль «Mercedes», який спільники використовували для перевезення чоловіків та інші речові докази протиправної діяльності”, — зазначають на сторінці поліції.

В ході досудового розслідування чотирьом фігурантам повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Їм загрожує до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору