Інформатор Калуш

ТРЕШ

Прикарпатець разом зі спільниками намагався втекти за кордон | Один з утікачів загинув

Прикарпатець разом зі спільниками намагався втекти за кордон | Один з утікачів загинув

Втікачі хотіли незаконно потрапити до Молдови перепливши річку на кордоні.

Пише Інформатор, посилаючись на Державну прикордонну службу України.

Вчора, 25 червня, вночі прикордонники помітили на ділянці кордону човен, який рухався до українського берега, де до води наближалось четверо чоловіків.

“Щоб запобігти незаконному перетинанню кордону порушниками, прикордонний наряд здійснив попереджувальні постріли вгору. Однак невідомих це не зупинило. Чоловіки кинулися у воду та сподівались доплисти до човна”, — пишуть прикордонники.

Розуміючи, що їх план викрили. перевізник розвернув човен та поплив назад до Молдови. В результаті троє чоловіків вирішили не ризикувати та повернулись назад на берег, а один продовжував самостійно перепливати річку й згодом зник під водою.

“Українські прикордонники поінформували про подію своїх молдовських колег та оперативно розпочали рятувальну операцію за допомогою службових катерів. Та, на жаль, врятувати молодика не вдалося, його тіло знайшли згодом неподалік від берега”, — зазначають прикордонники.

Порушниками виявились: 27-річні мешканці Херсонської та Івано-Франківської області та 19-річний житель Маріуполя та  22-річний житель Вінниччини, який втопився під водою.

“Встановлено, що перед спробою порушення кордону чоловіки не знали один одного та до останнього моменту не мали інформації, що їм доведеться долати річку. Вони діяли за вказівками організаторів нелегальної подорожі, з якими комунікували за допомогою анонімного каналу в інернет-мережі. Кожен з порушників перерахував на електронний гаманець організаторів по 10 тисяч доларів”, — пишуть на сторінці ДПСУ.

За фактом правопорушень працівники поліції розпочали відповідне розслідування.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору