Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Андрія Кравця

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Андрія Кравця — головного сержанта, командира гранатометного відділення гранатометного взводу роти вогневої підтримки військової частини А3892.

Андрій Кравець народився 26 червня 1976 року в селі Діброва на Калущині. Мав старшого і молодшого братів. Навчався у місцевій сільській школі, а після четвертого класу продовжив вчитися у селі Довжка. Далі вступив до Калуського ПТУ №7 та здобув професію електрозварника.

У 1994 році проходив строкову військову службу в складі Чернівецького прикордонного загону. Був сумлінним солдатом. А після демобілізації багато працював на різних роботах в Україні.

Був одруженим, мав сина і доньку… Мав незабаром стати дідусем…

26 червня 2022 року Андрій Кравець відсвяткував свій день народження, а наступного дня пішов до військкомату.  Його направили на навчання у Коломию, а далі — були бойові завдання на Донеччині. Отримав контузію. З листопада 2022 року до лютого 2023-го перебував у лікарні, переніс три операції на ноги — йому витягували осколки. 

Після лікування у лютому 2023 року Андрій Кравець повернувся на фронт. Ніс службу поблизу Бахмута.

Його життя обірвала ворожа куля. Це сталося 10 квітня 2023 року…

Похований у Калуші на Алеї Слави.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08