Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ваш акаунт заблоковано: житель Калущини втратив чималі кошти із банківської карти

Хотіла зберегти, натомість ошукали на 15 тисяч — калушанка потрапила в шахрайську схему

Шахраї продовжують обдурювати довірливих громадян. На гачок аферистів потрапив житель Верхнянської громади, через довіру до яких втратив кошти із власного банківського рахунку.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Поліцію Калущини.

За словами правоохоронців шахраї знайшли новий спосіб заволодіння коштами довірливих громадян. Цього разу пропоную зберегти акаунт від взламу. Для цього потенційній жертві надсилають посилання, СМС повідомлення чи пропонують ввести певну комбінацію цифр.

На таку аферу потрапив 54-річний мешканець Верхнянської територіальної громади. Через власні, необачні дії втратив 2 500 гривень із власного банківського рахунку. У поліції повідомили деталі інциденту:

“До чоловіка перетелефонував незнайомий номер та повідомив, що його акаунт заблокований і для підтвердження розблокування потрібно натиснути “1”, що заявник зробив. Після чого невідома особа, шляхом обману заволоділа грошовими коштами понад 2500 гривень, які знаходилися на рахунку банківської картки потерпілого”, — розповіли у поліції Калущини

Щоб не стати жертвою аферистів у поліції рекомендують:
  • з обережністю ставтеся до незнайомців, які до вас телефонують. Майте на увазі, шахраї вправні психологи;
  • якщо ви отримали дзвінок чи смс-повідомлення про проблеми з банківським рахунком, зверніться безпосередньо у відділення банку або за номером служби підтримки, який зазначено на картці або офіційному сайті фінансової установи;
  • не надавайте особисті дані: паспортні і платіжні дані, телефон, логін і пароль, СVV-код, тощо;
  • створюйте складні паролі. Складний пароль може містити:8 і більше символів, великі та малі літери, цифри та спеціальні знаки/символи.
  • створюйте різні паролі до електронної пошти, месенджерів, соціальних мереж та інтернет-банкінгу.
  • встановіть двофакторну автентифікацію – коли для входу до акаунта, крім логіна та пароля, потрібно ввести код підтвердження, що приходить на смартфон, електронну скриньку або у відповідний додаток, таку функцію шукайте в налаштуваннях.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору