Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Бібліотека з Рожнятова зазіхнула на новий рекорд України

Бібліотека з Калущини зазіхнула на новий рекорд України

Наступно тижня на Калущині розпочнеться книжкова акція, яка повинна стати справжнім рекордом України.

Анонсує Інформатор.

У понеділок, 1 липня, в трьох бібліотеках України спробують встановити рекорд України “Найбільш читаюча громада”. Мова про дві бібліотеки з Волині — у Горохові та Рожищі, а також у Рожнятові на Калущині. До встановлення рекорду планують залучити 3000 читачів на прочитання 30 тисяч книг протягом 3 наступних місяців.

Ідея народилася в нас така, бо ми в муніципальній співпраці з Волинської області з двома громадами — Горохів і Рожище. Ми писали спільні проєкти, щось в нас получалося, щось вигравали, щось ні. І врешті народилася така ідея — спільно три громади одночасно піти на рекорд “Найбільш читаюча громада України”.

“Війна показала, що ми мусимо заявлятися про себе, мусимо заявляти про своє українське слово, про українську книжку, про свої традиції. І найперше, привернути увагу громадськості, людей, видавців, влади, про фінансування бібліотеки, української книги. Отак у наших трьох бібліотеках ця ідея і народилася”, — ділиться начальниця відділу культури Галина Курташ .

За словами, пані Галини, такі колосальні цифри обрали не випадково. Для цього була проведена велика аналітична робота — брали до уваги кількість активних читачів, розміри фонду, відвідуваність.

“Кожна людина буде читати десять книжок. можливо і більше, в кого яке бажання і можливість. І ми, щоб воно було дійсно чесно, навіть розробили формуляр користувача окремо для рекорду. Там людина має записати всі свої дані, автора, книжку, інвентарний номер, кількість сторінок і написати до 8 речень про прочитану книжку, головне, що це має бути своїми словами, а не взято з анотації”, — додала вона.

Опісля, усі учасники отримають сертифікат Національного реєстру рекордів України, а найактивніші читачі — цікаві подаруки.

 

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору